Waarom is de televisie de afgelopen jaren zo ontzettend hard achteruit gegaan? Een aantal redenen op een rijtje
Ongetwijfeld is de televisie het snelst groeiende medium voor massacommunicatie, het meest glamoureuze, met een hoog profiel, maar zeker het meest controversiële. Het officiële engagement van de regering in India is, net als in de meeste ontwikkelingslanden, om de televisie te gebruiken voor onderwijs- en opleidingsprogramma’s, alfabetiseringscampagnes, de bevordering van de gezondheid, de hygiëne en de verspreiding van binnenlands en internationaal nieuws, naast andere prioriteiten, waardoor het potentieel van de televisie als een voorbode van verandering in een zich ontwikkelende samenleving wordt gevisualiseerd.
Kun je ook gemakkelijk leren via de televisie?
Leren via de televisie kan een verrijking zijn als het wordt gebruikt voor educatieve en informatieve doeleinden, niet alleen in de klaslokalen maar ook thuis. Televisie is een belangrijke bron voor de verspreiding van informatie op alle gebieden, hoewel de aard ervan meer van algemene aard kan zijn dan een specifieke set van informatie. T.V. heeft de dorpen en steden van de wereld samengebracht. In India is de impact er een geweest van het bevorderen van eenheid in verscheidenheid, waardoor verschillende delen van de samenleving zijn geïntegreerd. Over het algemeen is de impact positief geweest.
De televisie is de afgelopen jaren een stuk bekender en populairder geworden bij consumenten
Het is interessant om hier op te merken dat de televisie, die in 1926 door Baird werd uitgevonden, werd beschouwd als een instrument om in te grijpen in de privacy van het leven. Voor kinderen is het kijken naar soap opera’s, reclamespots op televisie een verlengstuk van het spel. Dit beïnvloedt hun gewoontes zoals lezen, spelen, enz. Wie gevoelig observeert, luistert snel naar kinderen en begrijpt dat zij triviale televisieprogramma’s opnemen op basis van de normen en waarden van hun omgeving.
- Er moet voor worden gezorgd dat deze invloed van de elektronische media zich niet ontvouwt in hun negatieve invloed in onze samenleving. Op voorwaarde dat er een evenwicht wordt gevonden in het bekijken van de programma’s, is er een enorme toename van algemene kennis, discussie over actuele zaken, milieubewustzijn, culturele verheffing, gezinswelzijn, bevordering van wetenschap en technologie, enz. Door dit medium zijn allerlei soorten sporten tot leven gekomen.
Tegenwoordig zijn er ook flink wat mensen verslaafd aan televisie kijken
Met de komst van elk nieuw medium wordt echter een gevoel van potentiële dreiging in de hoofden van de mensen geregistreerd, hetzelfde geldt voor de televisie. Velen beklagen zich over wat zij zien als de verslaving van de televisie of de schadelijke invloed op de toekomstige generatie. Blootstelling aan geweld, seks, overbodige consumptiegewoonten en daaruit voortvloeiend pathologisch of delinquent gedrag worden gezien als enkele van de angsten. T.V. biedt tegenbeelden van de werkelijkheid en levert visuele vormen voor fantasieën en dagdromen. Er is een zichtbare vermindering van uitstapjes, sociale interactie, communicatie in het gezin omdat het kijken naar T.V. weliswaar een groepsactiviteit is, maar zich ontwikkelt tot een stille activiteit. Late nachtfilms houden mensen wakker tot na middernacht, waardoor het slaappatroon wordt verstoord met als gevolg dat de vitaliteit en de effectiviteit van de activiteiten van de volgende dag afnemen.
Waarom is televisie een van de wonderen van deze tijd? Een aantal redenen op een rijtje gezet!
Televisie is een van de wonderen van de wetenschap. Het heeft een revolutie teweeggebracht in de menselijke blik en dient als een trouwe dienaar van de mensheid. De mensheid is verplicht aan Baird, die de televisie heeft uitgevonden en het mogelijk heeft gemaakt om bewegende, sprekende, levende en ademende beelden van mensen en gebeurtenissen op het scherm te presenteren. Het heeft onze cultuur in alle opzichten beïnvloed.
De mens is geboren in de stroom van de cultuur en moet er voortdurend in zwemmen. De hele samenleving heeft een cultuur die bestaat uit materiële en niet-materiële stoffen.
- Alle culturen hebben dezelfde basisorganisatie, hoewel de culturele eigenschappen die door verschillende samenlevingen zijn ontwikkeld, van elkaar verschillen. Alle delen of componenten van de cultuur worden in de moderne tijd beïnvloed door de televisie.
Culturele eigenschappen zijn de afzonderlijke elementen of de kleinste eenheden van een cultuur. Het zijn de “Eenheden van Observatie” die samen een cultuur vormen. De uitvinding van de televisie heeft ons in staat gesteld om met eigen ogen te genieten van duizenden culturele eigenschappen en verschillende mensen die in verschillende gemeenschappen van verschillende landen wonen.
- Zo zijn het schudden van handen, het aanraken van de voeten, het kantelen van hoeden, de kus op de wangen als gebaren van genegenheid, het geven van zitplaatsen aan de dames eerst, het eten in koperen gebruiksvoorwerpen, enz. de culturele eigenschappen die alleen door de televisie een grote betekenis hebben gekregen in onze culturele ontwikkeling. Deze eigenschappen worden beschouwd als elementaire cultuureenheden.
- Culturele eigenschappen worden gevormd wanneer eigenschappen en complexen in functionele rollen aan elkaar gerelateerd worden. Televisie beïnvloedt onze culturele waarden ook via culturele complexen. Culturele complexen zijn niets anders dan grotere clusters van eigenschappen die georganiseerd zijn over een of ander nucleair referentiepunt.
Cultuur is ook belangrijk op de televisie
Culturele eigenschappen, zoals we weten, lijken meestal niet eenzaam of onafhankelijk. Ze worden gewoonlijk geassocieerd met andere gerelateerde eigenschappen om culturele complexen te vormen. Elk, cultureel complex heeft een rol, om te spelen in verschillende samenlevingen Het heeft een duidelijke plaats gekregen binnen het algemene schema van de dingen. Het culturele patroon van een samenleving bestaat uit een aantal van dergelijke culturele complexen.
Tegenwoordig wordt er op televisie van alles vertoond
Zo hebben veel andere landen zulke culturele patronen, zoals het socialisme, het marxisme en vele andere. Elk daarvan is een cultuurcomplex, dat bestaat uit talrijke culturele kenmerken die we zien en leren via de televisie.
- Er zijn veel culturele basiskenmerken. Bijvoorbeeld, communicatiepatronen, gebaar- en taalmethoden en -objecten voor het voorzien in het fysieke welzijn van de mens, het krijgen van voedsel, persoonlijke verzorging, onderdak, gereedschap, etc., ruilhandel, handel, etc.